1 Votes
Σλοβακία

Votes:

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

bratislava map

 Ας μη γελιόμαστε, η Μπρατισλάβα δεν ήταν, ούτε θα γίνει ποτέ ο πιο “hot” προορισμός της Ευρώπης. Τουριστικά βρίσκεται στη σκιά των δύο γειτόνων της, της Βιέννη και της Πράγας. Βέβαια, μια επίσκεψη στην μικρή αλλά ταυτόχρονα άκρως γοητευτική σλοβακική πρωτεύουσα θα σας πείσει για το αντίθετο.

Λίγα λόγια για τη πόλη

 Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με τον πληθυσμό της να φτάνει τους 432.801 κατοίκους. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία και την Ουγγαρία, και σχετικά κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Πρόκειται για την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και τη μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους, που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με άλλο κράτος (Αυστρία). Η οροσειρά των Καρπαθίων ξεκινά εντός της περιοχής της πόλης με τα βουνά, Μικρά Καρπάθια (Male Karpaty). Εντυπωσιακά μεσαιωνικά κτίρια, πλακόστρωτα δρομάκια, φθηνό και ποιοτικό φαγητό και έντονη νυχτερινή ζωή είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της Μπρατισλάβα, που σίγουρα δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους. Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας παρουσιάσω τη πόλη μέσα από τα δικά μου μάτια και να μοιραστώ μαζί σας, όσα πιστεύω ότι πρέπει να δει κάποιος, που την επισκέπτεται για πρώτη φόρα.

Staré Mesto

 Η Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα (Stare Mesto) είναι το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και σίγουρα αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο. Εκεί θα βρείτε τα περισσότερα ιστορικά κτίρια της, μαζί με πολλούς μεσαιωνικούς πύργους και μεγαλοπρεπή κτίρια του 20ου αιώνα. Στην κεντρική πλατεία (Hlavné námestie) θα θαυμάσετε αρχικά το Παλιό Δημαρχείο (Stará Radnica), ένα σύμπλεγμα τριών κτιρίων του 14ου και 15ου αιώνα, που σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης (Múzeum farmácie- lekáreň U červeného raka). Έπειτα, ανάμεσα στη κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο βρίσκεται ένα από τα πιο γοητευτικά κτίρια ολόκληρης της χώρας, το μεγαλοπρεπές Παλάτι του Αρχιεπισκόπου (Primacialny palac). Χτίστηκε από το 1778 έως το 1781 για τον Αρχιεπίσκοπο József Batthyány, μετά το σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Melchior Hefele. Μάλιστα, στην πανέμορφη αίθουσα των καθρεφτών υπογράφηκε η συνθήκη που έληξε τον πόλεμο του Τρίτου Συνασπισμού, ενώ σήμερα λειτουργεί ως έδρα του Δημάρχου της πόλης.

stare mesto

 Μπρούτζινα Αγάλματα

 Διάσπαρτα μέσα στην παλιά πόλη και περιφερειακά της κεντρικής πλατείας θα συναντήσετε κάποια μπρούτζινα αγαλματίδια, που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Πρώτο και καλύτερο ο “Cumil” ή ο “Man at work”, ένας εργάτης που ξεπροβάλλει χαμογελαστός μέσα από έναν υπόνομο και παρατηρεί τον κόσμο που περνά. Εξίσου δημοφιλές είναι και το άγαλμα του ηττημένου στρατιώτη του Ναπολέοντα (Napoleonský vojak), που ακουμπά σ' ένα παγκάκι για να ξεκουραστεί. Ακόμη, αξίζει να φωτογραφηθείτε με το άγαλμα Schöne Náci, που σας βγάζει το καπέλο. Ο συγκεκριμένος ήταν ένας διάσημος χαρακτήρας της Μπρατισλάβας στα μέσα του 20ού αιώνα, που έβγαζε το ψωμί του με διάφορα κόλπα που έκανε στους περαστικούς. Τέλος, μην παραλείψετε το Άγαλμα της Φρουράς της Πόλης, το Άγαλμα της Αγίας Ελισάβετ της Ουγγαρίας, αυτό του Hans Christian Andersen και της Μέδουσας.

 statue

 Michalská Brána

 Λίγο βορειότερα από την κεντρικότερη πλατεία της Μπρατισλάβα, βρίσκεται η Πύλη του Μιχαήλ (Michalská Brána). Πρόκειται για την μοναδική που επιβίωσε από την μεσαιωνική οχύρωση και συγκαταλέγεται ως ένα από τα παλιότερα κτίρια της πόλης. Χτίστηκε περίπου στο 1300 και σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα της ανακαίνισης του 1758, όταν και το άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ με τον δράκο τοποθετήθηκε στην κορυφή της. Ο πύργος της πύλης του Μιχαήλ στεγάζει σήμερα την έκθεση όπλων του μουσείου της πόλης, ενώ αποτελεί το σημείο μηδέν, από όπου μετριούνται όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Πολύ κοντά θα βρείτε και το στενότερο σπίτι στην Ευρώπη.

michalska brana

Bratislavsky hrad

 Το σήμα κατατεθέν της πόλης δεν είναι άλλο από το κάστρο της Μπρατισλάβα (Bratislavský hrad). Πρόκειται για ένα κατάλευκο τετράγωνο κτίριο, που κατέχει στρατηγική θέση, αφού βρίσκεται στη κορυφή του λόφου των Μικρών Καρπάθιων με θέα όλο τον Δούναβη. Η ιστορία του κάστρου είναι φυσικά πολύ μεγάλη, με τα πρώτα ίχνη ζωής στην περιοχή να ανάγονται στην προ Χριστού εποχή. Το πέτρινο κάστρο πρωτοκατασκευάστηκε τον 10ο αιώνα και έζησε στιγμές μεγάλης δόξας, ενώ όπως είναι φυσικό μέσα στα χρόνια δέχονταν αλλαγές, προσθέσεις και αφαιρέσεις μέχρι και τα τέλη του 18ου αιώνα, όπου και σταδιακά μετατράπηκε σε ερείπια. Ανακατασκευάστηκε όμως μετά το 1953, ακολουθώντας το τελευταίο στυλ του, που ήταν αρχιτεκτονικής Μπαρόκ. Το αρχιτεκτονικό του στυλ, οι επιβλητικοί πύργοι και οι αναγεννησιακές αίθουσες του κάστρου ήταν τα στοιχεία που το έκαναν την αγαπημένη κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας. Εδώ, αφού εξερευνήσετε το μεγάλο του προαύλιο, με τα ιπποτικά αγάλματα και την συγκλονιστική πανοραμική θέα, θα εισβάλλετε στα ενδότερα του, όπου φιλοξενούνται εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Σλοβακίας (Slovenské národné múzeum). Η είσοδος κοστίζει 7ε.

Katedrála svätého Martina

 Ο γοτθικός Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου (Katedrála svätého Martina) είναι ο μεγαλύτερος, και αναμφίβολα πιο εντυπωσιακός, ναός τόσο στη Μπρατισλάβα, όσο και σε ολόκληρη τη Σλοβακία. Καθαγιάστηκε και άνοιξε επίσημα το 1452, όμως χρειάστηκαν άλλοι δύο αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Από το 1563 και έπειτα χρησιμοποιήθηκε ως σημείο για την στέψη 11 βασιλιάδων της Ουγγαρίας και επίσης έχει στεγάσει την πρεμιέρα του έργου του Μπετόβεν, Missa Solemnis. Ο πύργος του καθεδρικού έχει 85 μέτρα ύψος και ήταν αρχικά μέρος της μεσαιωνικής οχύρωσης, ενώ το σχήμα του ναού συμβολίζει την σταύρωση, με των τριγωνικό θόλο να αντιπροσωπεύει το σώμα του Χριστού! Ακόμη, στην κορυφή του πύργου βρίσκεται μια μεγάλη χρυσή κορώνα 300 κιλών, που τοποθετήθηκε το 1847 για να θυμίζει τη σημαντικότητα του καθεδρικού και το γεγονός ότι έχουν γίνει στέψεις βασιλιάδων σε αυτόν. Τέλος, το διασημότερο έργο τέχνης του ναού, είναι ένα άγαλμα του Αγίου Μαρτίνου και ενός επαίτη, από τον 18ο αιώνα. Η είσοδος είναι φυσικά δωρεάν.

 

katedrala svateho martina2

Modrý Kostolík

 Αν ο ναός του Αγίου Μαρτίνου είναι ο πιο εντυπωσιακός της πόλης, τότε η Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ (Modrý Kostolík) είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη. Πρόκειται για μια Ουγγρική σχισματική Καθολική εκκλησία, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του κέντρου της Μπρατισλάβα και είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας, κόρη του Ανδρέα Β΄, βασιλιά της Ουγγαρίας μεταξύ 1205 με 1235. Η εκκλησία ονομάζεται ανεπισήμως "Μικρή Μπλε Εκκλησία" εξαιτίας του χαρακτηριστικού χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε γυάλινης οροφής. Χτίστηκε το 1908 και αρχικά ήταν μέρος του διπλανού λυκείου και λειτουργούσε ως το παρεκκλήσι του σχολείου. Ο αρχιτέκτονας ήταν ο Ούγγρος Ödön Lechner, ο οποίος και έδωσε στην εκκλησία το Ουγγρικό Αρτ Νουβό στυλ που κυριαρχεί. Και εδώ ή είσοδος είναι δωρεάν.

modry kostolik

Novy Most

 Η Νέα γέφυρα (Nový Most) απλώνεται πάνω από τον ποταμό Δούναβη και μάλιστα αποτελεί μια από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ευρώπη (303 μέτρα)! Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1967 και του 1972, κατεδαφίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της παλιάς πόλης και πιο συγκεκριμένα την Εβραϊκή συνοικία, όμως κατά τη διάρκεια της κατασκευής ανακαλύφθηκαν μέρη των ιστορικών τειχών της πόλης, που μπορείτε να θαυμάσετε σήμερα. Προτείνω να διασχίσετε τη γέφυρα από τη παλιά πόλη μέχρι απέναντι για να απολαύσετε την απίστευτη θέα του Δούναβη και να καθίσετε για ένα καφέ ή ποτό στο UFO. Όχι δεν πρόκειται για κάποιον ιπτάμενο δίσκο, αλλά ένα εστιατόριο που προφανώς θυμίζει έναν. Πέραν από το εστιατόριο-καφέ το UFO, διαθέτει ένα κατάστρωμα παρατήρησης, από όπου η θέα της πόλης είναι μαγευτική. Η πρόσβαση στους ανελκυστήρες κοστίζει 7,40ε.

novy most

Slovenske Narodne Muzeum

 Το Σλοβακικό Εθνικό Μουσείο (Slovenske narodne muzeum) είναι ο σημαντικότερος θεσμός που επικεντρώνεται στην επιστημονική έρευνα και την πολιτιστική εκπαίδευση στον τομέα της μουσειολογίας στη Σλοβακία. Οι αρχές του συνδέονται με την προσπάθεια του σλοβάκικου έθνους για εθνική χειραφέτηση και αυτοδιάθεση. Μπορεί η έδρα του (SNM-Prirodovedne muzeum) να βρίσκεται στο κέντρο της Μπρατισλάβα, αλλά υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα μουσεία που ανήκουν στο Εθνικό Μουσείο έξω από τη πόλη. Το συγκεκριμένο μουσείο σχετίζεται με τις φυσικές επιστήμες και επικεντρώνεται στην έρευνα, την τεκμηρίωση και την παρουσίαση της ποικιλομορφίας της διαβίωσης και της μη διαβίωσης, ιδίως στο έδαφος της Σλοβακίας. Η είσοδος κοστίζει 4ε.

slovenske narodne muzeum

Vojnovy pamatnik Slavin

 Επιβλητικό και γεμάτο ιστορικές μνήμες, το Slavin είναι ένα γιγάντιο ταφικό μνημείο στους πρόποδες των Μικρών Καρπαθίων. Χτίστηκε μεταξύ 1957 και 1960, αλλά παρουσιάστηκε επίσημα με την ευκαιρία της 15ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον Σοβιετικό Στρατό στις 4 Απριλίου 1960. Αποτελείται από έναν ψηλό οβελίσκο με το άγαλμα ενός στρατιώτη στην κορυφή του και από τους τάφους 6.845 στρατιωτών του σοβιετικού στρατού, που σκοτώθηκαν εκεί κατά την απελευθέρωση της Μπρατισλάβα στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη βάση του πυλώνα, οι επιγραφές, η συμβολική σαρκοφάγος από λευκό μάρμαρο και οι μεγάλες σκάλες περιτριγυρίζονται από γλυπτά γνωστών εικαστικών της Σλοβακίας, που προστέθηκαν στην περιοχή. Για να φτάσετε χρειάζεται αρκετός ποδαρόδρομος σε ανηφορικό δρόμο, αλλά η συγκλονιστική θέα ολόκληρης της πόλης θα σας αποζημιώσει.

slavin

Budova Slovenského rozhlasu

 Το κτίριο της Σλοβακικής Ραδιοφωνίας (Budova Slovenského rozhlasu) είναι από τα πιο «ιδιαίτερα» κτίσματα στη πόλη, αφού έχει τη μορφή μιας ανάποδης πυραμίδας. Μάλιστα συμπεριλήφθηκε σε μια λίστα με τα 30 πιο άσχημα κτίρια στον κόσμο (!), αλλά οι Σλοβάκοι δεν φαίνεται να συμμερίζονται ιδιαίτερα αυτή την άποψη. Το έργο ξεκίνησε το 1967 και ολοκληρώθηκε το 1983, από τους αρχιτέκτονες Štefan Svetko, Štefan Ďurkovič και Barnabáš Kissling. Έχει ύψος 80 μέτρα και διαθέτει μια τεράστια αίθουσα συναυλιών 522 θέσεων, με μεγάλο όργανο. Η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή πραγματοποιήθηκε το 1984, ενώ ένα χρόνο αργότερα, στις 27 Μαρτίου 1985, βγήκε στον αέρα η κανονική εκπομπή. Μπορεί η είσοδος στους τουρίστες να μην επιτρέπεται, αλλά σίγουρα αξίζει να το δείτε έστω και απέξω.

budova slovenskeho rozhlasu

Prezidentský palác

 Το Ανάκτορο Γκρασάλκοβιτς χτίστηκε το 1760 για τον πρόεδρο του Ουγγρικού Βασιλικού Επιμελητηρίου και σύμβουλο της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας, κόμη Άντον Γκρασάλκοβιτς. Το συγκεκριμένο πολυτελές παλάτι χρησιμοποιούνταν κατά κόρον σε αριστοκρατικές εκδηλώσεις, ενώ σήμερα αποτελεί την επίσημη κατοικία του Προέδρου της Σλοβακικής Δημοκρατίας! Πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο (Prezidentský palác) στην πλατεία Χότζοβο (Hodžovo námestie) βρίσκεται ένα όμορφο πάρκο, το οποίο αρχικά ήταν οι κήποι του παλατιού. Εκεί θα βρείτε ένα άγαλμα της έφιππης αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας, το Σιντριβάνι της Νεότητας και αγάλματα αβάν-γκαρντ σύγχρονων καλλιτεχνών.

prezidentsky palac

Devínsky hrad

 Σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα από το κέντρο της Μπρατισλάβα, στην περιοχή του Ντέβιν, βρίσκεται ένα ακόμη οχυρό, το Κάστρο του Ντέβιν (Devínsky hrad). Το αρχικό κτίσμα χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή και είναι οχυρωμένο από την Εποχή του Χαλκού και του Σιδήρου, ενώ αργότερα χρησιμοποιήθηκε επίσης από τους Κέλτες και τους Ρωμαίους. Η θέση του ήταν και είναι στρατηγική, αφού στέκεται στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Μοράβα. Τα τείχη, οι σκάλες, οι ανοιχτές αυλές και οι κήποι ενός ερειπωμένου, αλλά άλλοτε κραταιού φρουρίου, βρίσκονται στο σημείο από όπου περνούσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Αυτό χώριζε Ανατολή και Δύση, μέχρι και την Βελούδινη Επανάσταση του 1989, που έφερε την πτώση του κομμουνισμού στην Τσεχοσλοβακία. Το κάστρο είναι επισκέψιμο καθημερινά πλην Δευτέρας, ως τις 17.00 το απόγευμα και η είσοδος κοστίζει 3ε.

devinsky hrad

Bratislavsky lesny park

 Το Δάσος της Μπρατισλάβα (Bratislavský lesný) είναι ένα δασικό πάρκο (στην πραγματικότητα ένα ολόκληρο δάσος), που βρίσκεται στους πρόποδες των Μικρών Καρπαθίων. Απλώνεται σε μια έκταση 27,3 km², εκ των οποίων το 96% (!) καλύπτεται από δάση, ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από λιβάδια, νερό και οικιστικές περιοχές. Από εκεί ξεκινάει και ο ποταμός Vydrica, ο οποίος χαρίζει αυτή τη συγκεκριμένη ομορφιά στη περιοχή. Ο χώρος είναι ιδανικός για πεζοπορίες και περιπάτους, καθώς υπάρχει ένα πυκνό δίκτυο μονοπατιών, δρόμων και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, ενώ περιλαμβάνει πολλές τοποθεσίες δημοφιλείς μεταξύ των επισκεπτών, όπως η Železná studienka, η Partizánska lúka, η Koliba και ο τηλεοπτικός πύργος Kamzík.

lesny park

Πώς θα πάτε

 Η Θεσσαλονίκη συνδέεται αεροπορικώς με τη Μπρατισλάβα και το αεροδρόμιο Letisko M. R. Stefanika, μέσω της Ryanair. Με σωστό προγραμματισμό μπορεί να βρει κάποιος εισιτήρια που ξεκινούν από 38€ μετ’ επιστροφής! Από εκεί και πέρα, μπορείτε να την προσεγγίσετε με τρένο ή λεωφορείο αν βρίσκεστε στη Βιέννη, καθώς η απόσταση είναι περίπου μια ώρα και μπορεί να βρείτε κάποια καλή ευκαιρία στα εισιτήρια για την Αυστριακή πρωτεύουσα.

Πού θα μείνετε

Η Μπρατισλάβα είναι μια μικρή πόλη σε μέγεθος, αλλά υπάρχουν αρκετά καταλύματα και σχετικά πιο φθηνά από άλλες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Θα πρότεινα να ψάξετε κάτι στην παλιά πόλη ή λίγο έξω από αυτήν, εκεί που χτυπάει δηλαδή η καρδιά της Μπρατισλάβα. Η πρόταση μου λοιπόν είναι το Downtown Bratislava B&B, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από το Ανάκτορο Γκρασάλκοβιτς και διαθέτει πανέμορφα και πλήρως εξοπλισμένα ευρύχωρα δωμάτια.

Πώς θα μετακινήστε

 Η Μπρατισλάβα είναι μια μικρή πόλη, που τα περισσότερα αξιοθέατα της βρίσκονται στο ιστορικό της κέντρο και έτσι μπορείτε να τα προσεγγίσετε με τα πόδια. Παρόλα αυτά στη πόλη υπάρχει ένα άριστο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών με τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία, που θα σας μεταφέρουν όπου επιθυμείτε. Τα εισιτήρια είναι ενιαία για όλα τα μέσα και βγαίνουν ανά κατηγορίες (χρονική διάρκεια ή μέρες). Τέλος, όσον αναφορά τα ταξί είναι σχετικά φθηνά, αλλά θα έχετε προβλήματα συνεννόησης, αφού οι περισσότεροι ταξιτζήδες είναι μεγάλης ηλικίας και δε γνωρίζουν αγγλικά. Πάντως στην πόλη λειτουργεί η εφαρμογή Bolt, η οποία θα σας γλυτώσει από κάθε είδους ασυνεννοησία.

Τι να φάτε

 Η σλοβάκικη κουζίνα είναι από αυτές που αποκαλούμε «βαριές» κουζίνες, έχοντας επιρροές από τη γερμανική και την αυστριακή και περιλαμβάνει πολύ κρέας, αρκετό σκόρδο, σούπες και πολύ μα πολύ τηγάνι. Αν θέλετε να γευτείτε τοπικές γεύσεις σε πολύ οικονομικές τιμές, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Divny Janko και να δοκιμάσετε οπωσδήποτε σνίτσελ και μανιταρόσουπα. Αν από την άλλη αν επιθυμείτε να φάτε ένα από τα καλύτερα μπέργκερ της ζωής σας, τότε μην παραλείψετε το Jumb Street-Restaurant & Bar. Από εκεί και πέρα, αυτό για το οποίο είναι διάσημη η Μπρατισλάβα είναι οι φυσικά σοκολάτες της. Την καλύτερη που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου, την γεύτηκα στο Mondieu, που θα το βρείτε σχεδόν παντού στη πόλη, αφού υπάρχουν τέσσερα υποκαταστήματα. Ακόμη, για πρωινό ή μπράντς έχω να προτείνω το Pan Cakes - Creperie, το οποίο προσφέρει πληθώρα πεντανόστιμων επιλογών. Τέλος, μη παραλείψετε να πιείτε από τις τοπικές βαρελίσιες μπύρες (Urpiner, Stein και Chotebor), που είναι εξαιρετικές και πάμφθηνες, αλλά και κάποια από τα κρασιά τους, αφού έχουν τρομερές ποικιλίες.

Χρήσιμες πληροφορίες

slovakia info

Στη Μπρατισλάβα ταξιδεύουμε με Διαβατήριο ή Αστυνομική Ταυτότητα νέου τύπου, όπου τα στοιχεία να αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.

Στη Μπρατισλάβα η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα σλοβάκικα. Η πλειοψηφία όμως (κυρίως οι νέοι άνθρωποι), μιλούν αγγλικά (και γερμανικά), οπότε ζητήστε διευκρινήσεις στην αγγλική γλώσσα.

Το νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ.

Η Μπρατισλάβα είναι μια ώρα πίσω από την Ελλάδα (GMT +2).

Η μετάβαση προς και από το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα είναι απλή, αφού υπάρχει το λεωφορείο της γραμμής 61, που θα σας μεταφέρει προς και από το κέντρο της πόλης σε 20 λεπτά.

Η Ελληνική πρεσβεία στη Μπρατισλάβα βρίσκεται στην οδό Hlavne Namestie 4 (στη κεντρική πλατεία) και το τηλέφωνο της είναι +4212 54434143.

Αν έχετε χρόνο μην παραλείψετε να πραγματοποιήσετε μια ημερήσια εκδρομή στη γειτονική Βιέννη. Παίρνοντας ένα τρένο ή λεωφορείο, θα είστε στη πρωτεύουσα της Αυστρίας σε κάτι παραπάνω από μια ώρα.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος τη πόλη είναι το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού ή του φθινοπώρου. Λόγω του ποταμού Δούναβη υπάρχει αρκετή υγρασία και ο καιρός είναι συχνά βροχερός, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε το αρκετό πράσινο της πόλης και τα χρώματα του φθινοπώρου που την κάνουν πολύ όμορφη.

 

 Προτεινόμενες εκδρομές → Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα

bratislava lang

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μου στο facebook:o_thessalonikios ή follow στο instagram!

Μουζακίδης Παντελής

 

Παντελής Μουζακίδης "ο Θεσσαλονικιός"Είμαι ο Παντελής ή όπως μαρτυρά και ο τίτλος του blog "ο Θεσσαλονικιός". Αν και εσύ έχεις πάθος για τα ταξίδια, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Στόχος μου είναι να προλάβω να δω και τις 237 χώρες του πλανήτη μας και σκοπός μου να σας μεταφέρω ότι πληροφορίες έχω αποκομίσει από τα ταξίδια μου.

travel vibe

Booking.com