3 Votes
Μαλδίβες

Votes:

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 male map

Ένα ταξίδι στις Μαλδίβες είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά όνειρα όλων. Και το Μάλε είναι η αρχή όλων των εξορμήσεων προς την ανακάλυψη των θησαυρών που έχει να χαρίσει αυτή η χώρα. Σίγουρα η πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος, δεν θα είναι ότι καλύτερο θα δείτε στο ταξίδι σας στις Μαλδίβες, αλλά σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείτε!

Λίγα λόγια για την πόλη

Το Μάλε είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη (ίσως και η μοναδική) πόλη του νησιωτικού κράτους των Μαλδιβών. Βρίσκεται περίπου στη μέση του νησιωτικού συμπλέγματος των 1.200 νησιών, στη νότια πλευρά της ατόλλης Κααφού και αριθμεί 104.403 κατοίκους. Το όνομα του προέρχεται από τη λέξη "Μαχααλάι", που σημαίνει το βασιλικό παλάτι ή την πρωτεύουσα (το νησί του βασιλιά) στα σανσκριτικά. Ακόμη, στο Μάλε βρίσκονται όλα τα κρατικά κτίρια και οι κρατικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς επίσης εκεί υπάρχει το μοναδικό αεροδρόμιο των Μαλδιβών και το κεντρικό λιμάνι. Η αλήθεια είναι το Μάλε δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες Μαλδίβες, αλλά βρισκόμενοι εκεί σίγουρα αξίζει να το ανακαλύψετε. Επέλεξα λοιπόν για εσάς, όσα θεωρώ ότι είναι άξια προσοχής για κάποιον που επισκέπτεται την πόλη για πρώτη φορά.

Republic Square

 H Πλατεία Δημοκρατίας (Republic Square) γνωστή και ως Jamboree Maidan, κατασκευάστηκε το 1989 και είναι ίσως η μοναδική πλατεία σε όλες τις Μαλδίβες! Βρίσκεται μπροστά από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Μάλε (Jetty 1) και θεωρείται το κεντρικότερο σημείο της πόλης. Στην μια άκρη της πλατείας υπάρχει ένα γοητευτικό σιντριβάνι, ενώ από την άλλη στέκει αγέρωχο ένα τεράστιο κοντάρι με την σημαία της χώρας. Γύρω από την πλατεία είναι παρεταγμένα πολλά κρατικά κτίρια, όπως τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSS), το Νομισματοκοπείο, το Υπουργείο Άμυνας και πολλά άλλα.

republic square

Fish Market

 Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση της καθημερινότητας των ντόπιων στο Μάλε, δεν χρειάζεται να ψάξετε ιδιαίτερα. Η ψαραγορά της πόλης (Fish Market) βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και είναι αναμφισβήτητα το εμπορικό επίκεντρο της πιο σημαντικής βιομηχανίας της χώρας, της αλιείας. Σε αντίθεση με τις περισσότερες τέτοιου είδους αγορές, εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο, ούτε θα την βρείτε ποτέ κλειστή. Καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ψαράδες από ολόκληρη τη χώρα πλέουν μέχρι την άκρη της αγοράς και ξεφορτώνουν τα καθημερινά τους αλιεύματα. Το πιο δημοφιλές ψάρι προς πώληση είναι φυσικά ο τόνος, τον οποίο θα δείτε σε διάφορα μεγέθη, από πολύ μικρό έως πραγματικά τεράστιο! Αξίζει να περπατήσετε μέσα στην αγορά και να θαυμάσετε τους ντόπιους να καθαρίζουν και να φιλετάρουν τα ψάρια, κάτι που μοιάζει σαν show.

fish market2

Maldivian National Museum

 Το Εθνικό Μουσείο των Μαλδιβών (Maldivian National Museum) βρίσκεται σε λειτουργία από το 1952 και διαθέτει μια μεγάλη συλλογή ιστορικών αντικειμένων της χώρας. Η έκθεση ξεκινά στον κάτω όροφο με μια γκαλερί αφιερωμένη στην αρχαία και μεσαιωνική περίοδο της ιστορίας των Μαλδιβών. Τα αντικείμενα που εκτίθενται περιλαμβάνουν όπλα, θρησκευτικά σύνεργα και οικιακά είδη, καθώς και πολλά εντυπωσιακά σκαλισμένα αραβικά και Thaana κομμάτια ξύλου που μνημονεύουν την μεταστροφή της χώρας στο Ισλάμ το 1153. Στον επάνω όροφο αντιπροσωπεύεται η σύγχρονη περίοδος και εκτίθενται μερικά πολύτιμα δείγματα των κουτιών με λάκα, για τα οποία φημίζονται οι Μαλδίβες! Ακόμη. θα βρείτε διάφορα κομμάτια αντίκες τεχνολογίας, όπως το πρώτο γραμμόφωνο, τηλέφωνο και έναν τεράστιο υπολογιστή. Ένα από τα πιο περίεργα κειμήλια που θα συναντήσετε στο μουσείο είναι τα πρακτικά της διάσημης υποβρύχιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο Nasheed το 2009. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι μια εντυπωσιακή θαλάσσια συλλογή, με σήμα κατατεθέν της, τον σκελετό μήκους 6 μέτρων της πολύ σπάνιας Φάλαινας Longman's Beaked, η οποία δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ζωντανή στον ωκεανό! Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά του πρώην προέδρου Nasheed το 2012, φανατικοί εξτρεμιστές μπήκαν στο μουσείο και κατέστρεψαν περίπου 30 αρχαία βουδιστικά κοραλλιογενή γλυπτά από την προ-ισλαμική περίοδο της χώρας, καθώς θεωρήθηκαν «είδωλα». Η ασφάλεια παραμένει αυστηρή. Η είσοδος για τους ντόπιους κοστίζει 25 ρουφίγια (περίπου 1,5ε), ενώ οι τουρίστες θα χρειαστεί να πληρώσουν 155 ρουφίγια, δηλαδή περίπου 9,5ε.

national museum

Muliaage

 Το Προεδρικό Μέγαρο των Μαλδίβων ή Muliaage, όπως είναι η επίσημη ονομασία του στην τοπική διάλεκτο, είναι το μέρος όπου διαμένει σήμερα ο Πρόεδρος των Μαλδιβών. Το παλάτι χτίστηκε από το 1914 έως το 1919 και το 2019 γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας. Βρίσκεται στο κέντρο του Μάλε, στο σημείο όπου υπήρχαν τα σπίτια των Σουλτάνων και των βασιλιάδων κατά το παρελθόν! Το Μουλειαγία χτίστηκε από τον σουλτάνο Μοχάμεντ Σαμσουντίν Γ' για τον γιο του, πρίγκιπα Χασάν Ιζουντίν, ως δώρο για την άφιξή του στις Μαλδίβες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του στην Κεϋλάνη. Ο Πρίγκιπας έζησε στο παλάτι από το 1920 έως το 1934, όταν και συνελήφθη, με αποτέλεσμα έπειτα το κτίριο να είναι σε αχρηστία μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο! Έκτοτε, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε για διάφορους κυβερνητικούς διοικητικούς σκοπούς ή ως κατοικία επισκεπτών αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων. Ο σημερινός Πρόεδρος, Πρόεδρος Ιμπραήμ Μοχάμεντ Σολίχ κατοικεί στο Μουλειαγία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2018!

muliaage

Sultan Park

 Το Πάρκο του Σουλτάνου (Sultan Park) είναι το μεγαλύτερο και κεντρικότερο δημόσιο πάρκο στο Μάλε. Γνωστό και ως Rasrani Bageecha, σχηματίστηκε μετά τη μεταμόρφωση των βασιλικών κήπων του παλατιού, που χτίστηκαν τον 16ο αιώνα. Η γιγάντια σιδερένια πύλη στην είσοδο του πάρκου είναι το μόνο κομμάτι που μιλά για την παλιά δόξα του παλατιού. Το συγκεκριμένο πάρκο είναι γνωστό για το καταπράσινο και ήσυχο περιβάλλον του, που το καθιστά ιδανικό για πικνίκ και περπάτημα. Διαθέτει λιμνούλες που περιβάλλονται από λευκά κρίνα, ενώ είναι γεμάτο πουλιά που τραγουδούν πάνω από τα κλαδιά των δέντρων. Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφθείτε είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

sultan park2

Islamic Centre

 Ακριβώς απέναντι από το πάρκο θα βρείτε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης, το Ισλαμικό Κέντρο (Islamic Centre). H επίσημη ονομασία του είναι Masjid al-Sultan Muhammad Thakurufaanu al-Auzam και θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής! Το Ισλαμικό Κέντρο χτίστηκε με τη βοήθεια πολλών ισλαμικών χωρών τη δεκαετία του 1980 και άνοιξε τον Νοέμβριο του 1984 από τον Πρόεδρο Maumoon Abdul Gayoom. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κολοσσιαίας κατασκευής είναι ο μεγάλος χρυσός τρούλος της και ο μιναρές ύψους 43 μέτρων! Σήμερα φιλοξενεί το Υπουργείο Ισλαμικών Υποθέσεων, μια ισλαμική βιβλιοθήκη και πολλές συνεδριακές αίθουσες, ενώ πιστεύεται ότι μπορούν να χωρέσουν έως και 5000 άτομα ταυτόχρονα. Τέλος, δίπλα υπάρχει και το Μνημείο νίκης (Victory Monument), το οποίο χτίστηκε στη μνήμη της απίστευτης νίκης των στρατιωτών των Μαλδιβών επί των τίγρεων Ταμίλ, μιας μαχητικής οργάνωσης.

aislamic centre

Sinamale Bridge

 Η Γέφυρα Σιναμάλε (Sinamale Bridge) γνωστή και ως Γέφυρα Φιλίας Κίνας Μαλδιβών (China Maldives Friendship Bridge), αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο. Έχει μήκος 2,1 χιλιόμετρα και χρηματοδοτήθηκε από την Κίνα ως ένδειξη φιλίας. Συνδέει την πρωτεύουσα Μάλε με το νησάκι Χουλχουμαλέ, στο οποίο βρίσκεται και το Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας. Η όμορφη είσοδος της γέφυρας συμβολίζει το Ισλάμ μαζί με την ενότητα και την εθνική συνείδηση των Μαλδιβών. Τέλος, από εκεί θα έχετε πανοραμική θέα σε όλη τη πόλη, ενώ τις ώρες αιχμής συνήθως υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

sinamale bridge2

Tsunami Monument

 Το Μνημείο του Τσουνάμι (Tsunami Monument) βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο του Μάλε και κατασκευάστηκε για να τιμήσει τα θύματα από το φονικό τσουνάμι του 2004, που κατέστρεψε πολλές χώρες γύρω από τον Ινδικό Ωκεανό. Μια από αυτές τις χώρες ήταν δυστυχώς και οι Μαλδίβες, αφού υπολογίζεται ότι υπήρξαν 74 θάνατοι, εκατοντάδες τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε πολλά από τα νησιά. Οι 20 χαλύβδινες σφαίρες που περικυκλώνουν το μνημείο συμβολίζουν τις 20 ατόλες της χώρας, ενώ οι ανερχόμενοι πυλώνες αντιπροσωπεύουν τα κύματα του τσουνάμι. Οι ράβδοι της κατασκευής αποδίδουν φόρο τιμής στα θύματα της καταστροφής και τα ονόματα των 74 θυμάτων είναι σκαλισμένα στο οικοδόμημα. Τέλος, το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα από τα καλύτερα για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα στην πρωτεύουσα, ενώ το προτιμούν και οι σέρφερ για να δαμάσουν τα κύματα.

King Salman Mosque

 Το Τζαμί του Βασιλιά Σαλμάν (King Salman Mosque) είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό τέμενος στο Μαλέ, με χωρητικότητα 10.000 πιστούς! Το τζαμί σχεδιάστηκε για να τιμήσει την 50η επέτειο της ανεξαρτησίας των Μαλδιβών. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2018, ενώ παρόλο που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, άνοιξε ανεπίσημα τον Απρίλιο του 2022. Η κατασκευή του τζαμιού χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη Σαουδική Αραβία και πήρε το όνομά του από τον βασιλιά Σαλμάν, της Σαουδικής Αραβίας. Αρχιτεκτονικά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο τζαμί. Πρόκειται για ένα εξαώροφο κτίριο, με πέντε μιναρέδες, που αντιπροσωπεύουν τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ, ενώ στερείται παραδοσιακού τρούλου. Αντίθετα, η δομή που μοιάζει με θόλο και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με σκηνή της ερήμου Βεδουίνων! Η είσοδος στο τζαμί είναι δωρεάν.

king salman mosque

Resorts

 Για πολλά χρόνια μια επίσκεψη στις Μαλδίβες συνεπαγόταν με διανομή σε κάποιο πολυτελές resort άρα διακοπές για λίγους. Τα συγκεκριμένα πολυτελή θέρετρα βρίσκονται σε ιδιωτικά μικρά νησάκια σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Μαλδιβών και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Με το που φτάσετε στην χώρα και το Διεθνές Αεροδρόμιο Βελάνα, το εκάστοτε resort θα έχει κανονίσει τη μεταφορά σας προς το νησάκι που έχετε επιλέξει με πλοίο ή υδροπλάνο. Καθ’ όλη την παραμονή σας εκεί, θα αισθανθείτε σαν βασιλιάδες, ζώντας στιγμές βγαλμένες από τα πιο όμορφα σας όνειρα. Ανάλογα με τα πακέτα που θα επιλέξετε, προσφέρονται υπηρεσίες σπα, τεράστιοι μπουφέδες φαγητού με ότι μπορείτε να φανταστείτε, θαλάσσιες δραστηριότητες και πολλά άλλα. Φυσικά μια τέτοια εμπειρία κοστίζει και στην περίπτωση μας κοστίζει ακριβά. Χαρακτηριστικά μια βραδιά σε ένα τέτοιο θέρετρο ξεκινάει από τα 700 ευρώ και μπορεί να φτάσει σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι Μαλδίβες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μήνα του μέλιτος.

resort

Local Islands

 Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι δεν έχεις επισκεφτεί τις Μαλδίβες, αν δεν πας σε κάποιο από τα νησιά των ντόπιων (local islands). Δεν θα έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους αυτής της χώρας, δεν θα δεις την ζωή τους, δεν θα δοκιμάσεις τις αυθεντικές τοπικές γεύσεις! Είναι απόλυτα ασφαλή μέρη, με μηδενική εγκληματικότητα, τα οποία στηρίζονται εξολοκλήρου στον τουρισμό. Μέρη παρθένα και ανεπιτήδευτα, τα οποία έχουν αρχίσει να δέχονται τουρίστες μόλις τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2009! Με ανθρώπους που παρόλο το γεγονός ότι ζουν στα όρια της φτώχειας, να είναι χαρούμενοι και ευγενικοί με όλους, ακόμη και αν σε βλέπουν για πρώτη και ίσως τελευταία φορά. Και φυσικά εκεί οι τιμές είναι φυσιολογικές και προσεγγίσιμες από τον καθένα μας. Στις Μαλδίβες υπάρχουν 1192 νησιά, άλλα μεγαλύτερα, άλλα μικρότερα, άλλα κατοικημένα, άλλα ακατοίκητα, άλλα resorts, άλλα νησιά των ντόπιων. Όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές είναι αμέτρητες, όμως εμείς επιλέξαμε να βρεθούμε σε ένα από τα νησιά της Ατόλης Alif Alif και πιο συγκεκριμένα το Ούκουλας (Ukulhas) και δεν το μετανιώσαμε ούτε δευτερόλεπτο. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησάκι, που εύκολα γυρνάς με τα πόδια από την μια άκρη στην άλλη σε μόλις δεκαπέντε λεπτά. Είναι γνωστό για την υπέροχη παραλία του (bikini beach), τους φιλόξενους ανθρώπους του και το καλά συντηρημένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Τέλος, εξίσου όμορφα μας φάνηκαν και τα υπόλοιπα νησάκια της συγκεκριμένης Ατόλης, το Rasdhoo και το Mathiveri, τα οποία επισκεφτήκαμε για λίγο.

local islands

Πώς θα πάτε

 Φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχει απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μάλε, οπότε θα πρέπει να κάνετε σίγουρα κάποιες στάσεις για να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό. Η καλύτερη επιλογή είναι ένας συνδυασμός πτήσεων της Wizzair από την Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στο Άμπου Ντάμπι, όπου με σωστό προγραμματισμό μπορεί να βρει κανείς εισιτήρια που ξεκινούν από 310€ μετ’ επιστροφής!

Πού θα μείνετε

 Παρόλο που το Μάλε είναι μια μικρή πόλη, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο ξενοδοχείο για να μείνετε, αφού οι περισσότεροι τουρίστες δεν μένουν σχεδόν καθόλου στην πρωτεύουσα. Το κατάλυμα που έχω να προτείνω στο Μάλε, είναι το Beehive Premier, το οποίο προσφέρει δωρεάν μετακίνηση από προς το αεροδρόμιο, ενώ διαθέτει υπέροχα ανακαινισμένα δωμάτια με θέα στη θάλασσα. Όσον αναφορά τα local islands, έχω να προτείνω το Ranthari Hotel & Spa στο Ukulhas, το οποίο προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαβίωσης.

Πώς θα μετακινήστε

 Για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Όσο βρίσκεστε στο Μάλε δεν θα χρειαστείτε κανένα μεταφορικό μέσο. Το Μάλε είναι ένα μικρό νησάκι το οποίο μπορείτε εύκολα να γυρίσετε με τα πόδια, σε μόλις λίγα λεπτά. Οι αποστάσεις λοιπόν είναι μικρές και τα όποια αξιοθέατα του βρίσκονται συγκεντρωμένα κοντά στο λιμάνι. Αν πάντως χρειαστείτε κάποιο μεταφορικό μέσο, στην πόλη υπάρχουν λεωφορεία που καλύπτουν όλο το νησί και φτάνουν έως το αεροδρόμιο. Τέλος, τα ταξί είναι πολύ οικονομικά, αλλά συνήθως δέχονται μόνο μετρητά!

Τι να φάτε

 Η κουζίνα των Μαλδιβών συνδυάζει αρμονικά τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ινδίας, της Ταϊλάνδης και της Κίνας. Ως μουσουλμανική χώρα απαγορεύεται το χοιρινό (και το αλκόολ), κάτι που σημαίνει ότι θα βρείτε κυρίως πιάτα με πουλερικά, μοσχάρι και φυσικά πολύ ψάρι, κυρίως τόνο! Ακόμη, τα περισσότερα από τα εθνικά πιάτα περιέχουν ρύζι, διάφορα καρυκεύματα, ως επί των πλείστων κάρυ, καρύδα, χυμό λεμονιού και ζωμό ψαριών (garudium). Φυσικά, στις Μαλδίβες θα γευτείτε και πεντανόστιμα εξωτικά φρούτα όπως passion fruit, μάνγκο, ανανά, γκρέιπφρουτ, μπανάνα, παπάγια και άλλα, τα οποία χρησιμοποιούνται και ως πρώτη ύλη για χυμούς, smoothies και επιδόρπια. Κάποια από τα πιο δημοφιλή πιάτα της χώρα είναι τα Mas Huni (ζυμαρικά με τόνο, κρεμμύδι, καρύδα και τσίλι), Kuli Borkiba (βραστό ψάρι με πικάντικα μπαχαρικά και πίτες), Fiya Satani (σαλάτα με κρεμμύδι και πράσινες πιπεριές τσίλι), Κυπαρίσσι Torah (πικάντικη σούπα με κολοκυθάκι, κάρυ και πιπεριές τσίλι), Handulu Bondibay (επιδόρπιο με ρύζι πουτίνγκα και καύρδα) και τέλος Dhufun (παξιμάδι με διάφορα μπαχαρικά). Για να δοκιμάσετε αυθεντικές μαλδιβιανές γεύσεις, προτείνω να επισκεφτείτε τo Sea House Café, ενώ για καφέ και γλυκό το Seagull Café House.

Χρήσιμες πληροφορίες

maldives

Στις Μαλδίβες ταξιδεύουμε με Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών, ενώ δε χρειάζεται από πριν έκδοση Βίζας. Με την είσοδο σας στη χώρα, θα σας σφραγίσουν το διαβατήριο.

Στις Μαλδίβες η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα Ντιβέχι, ενώ οι περισσότεροι, για τουριστικούς λόγους, γνωρίζουν και αγγλικά. Πάντως όλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αν γνωρίζουν.

Το νόμισμα της χώρας είναι η Ρουφίγια (MRF) και η ισοτιμία του αυτή τη στιγμή είναι 1€ = 16,44 Ρουφίγια. Βέβαια, το τοπικό νόμισμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται σε αμερικανικά δολάρια. Τέλος, όλοι δέχονται και ευρώ.

Θα σας πρότεινα να έχετε μαζί σας μετρητά, κυρίως αμερικανικά δολάρια, καθώς τα περισσότερα μαγαζιά θα σας χρεώσουν προμήθεια για χρησιμοποίηση κάρτας ή του τοπικού νομίσματος!!

Το Μάλε είναι δύο ώρες μπροστά από την Ελλάδα (GMT +5).

Για την μετάβαση προς και από το αεροδρόμιο του Μάλε οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Αν σκοπεύετε να μεταβείτε κατευθείαν σε κάποιο άλλο νησί, θα πρέπει να συνεννοηθείτε από πριν με το κατάλυμα στο οποίο θα μείνετε για να σας κλείσει κάποιο speed boat ή υδροπλάνο. Αν πάλι πηγαίνετε στο Μάλε, τα ξενοδοχεία συνήθως προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση, ενώ τέλος τα ταξί είναι πολύ οικονομικά.

Στις Μαλδίβες δεν υπάρχει κάποια ελληνική πρεσβεία ή προξενείο. Η χώρα μας εκπροσωπείται διπλωματικώς στις Μαλδίβες, μέσω παράλληλης διαπίστευσης, από την Πρεσβεία μας στο Νέο Δελχί της Ινδίας!

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Μάλε και γενικότερα τις Μαλδίβες είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, δηλαδή μετά την εποχή των μουσώνων.Προτεινόμενες εκδρομές → Ούκουλας, Ρασντού, Ματιβέρι, Ναυάγιο Βαάβου

male lang

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μου στο facebook:o_thessalonikios ή follow στο instagram!

Παντελής Μουζακίδης "ο Θεσσαλονικιός"Είμαι ο Παντελής ή όπως μαρτυρά και ο τίτλος του blog "ο Θεσσαλονικιός". Αν και εσύ έχεις πάθος για τα ταξίδια, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Στόχος μου είναι να προλάβω να δω και τις 237 χώρες του πλανήτη μας και σκοπός μου να σας μεταφέρω ότι πληροφορίες έχω αποκομίσει από τα ταξίδια μου.

travel vibe

Booking.com